fbpx
×
infosan-logo infosan-anmcs

A- A+

Alimente pentru ochi – sprijinul vederii optime

aprilie 27, 2022 Dr. Andreea Ciubotaru

Există credința că dificultățile de vedere au două cauze principale: îmbătrânirea și apariția – la orice vârstă – a diferitelor probleme. Fie că este vorba despre anumite boli, fie că se întâmplă un accident, vederea se poate deteriora din mai multe motive. Dar dacă ar exista o modalitate să îți menții vederea optimă cât mai mulți ani? Ei bine, chiar există. Și, pe deasupra, este una naturală și firească: alimentația.

Pare că la un moment dat a devenit clișeică orice informație referitoare la sintagma „alimentație sănătoasă”. Știi și tu cât este de importantă. Vestea bună este că în ultimii ani tot mai multe persoane au înțeles importanța unui stil de viață sănătos menținut prin alimentație și sport. Și nu poate fi decât îmbucurător acest lucru, deoarece a-ți obișnui organismul cu sănătate înseamnă a-l menține puternic timp îndelungat și a-i oferi suportul de care are nevoie pentru a-ți fi de ajutor zi de zi.

Un stil de viață sănătos nu previne numai apariția bolilor – la modul general. Influențează întregul organism pentru a funcționa mai bine. Efectele benefice țintesc, desigur, și vederea. Sunt câteva alimente pentru ochi recomandate de către toți medicii. Acestea sunt adevărate liane pe care se bazează o vedere optimă chiar și atunci când ești în etate. Iată care sunt acestea și de ce sunt atât de recomandate.

Cele mai bune alimente pentru ochi – exemple de alimente benefice pentru vedere

Alimentația și sănătatea ochilor sunt două aspecte care merg mână în mână. Este esențial să consumi anumite produse alimentare pentru a menține vederea la capacitate maximă cât mai mult timp. Adăugând vitamine, antioxidanți, minerale și, în special, carotenoide, care au un rol antioxidant puternic, în dieta ta, te poți bucura de sănătatea ochilor foarte mult timp. Toate acestea se găsesc în diferite legume, fructe și alte produse alimentare sănătoase. Iată câteva exemple de alimente benefice pentru ochi.

nte bune pentru ochi - fata cu o felie de morcovi la ochi

Exemple de alimente bune pentru ochi - mama si fiica cu doua felii de ardei rosu la ochi

 

Alimente bune pentru ochi – importanța unei alimentații corecte și riscurile asociate cu dezechilibrul alimentar în ceea ce privește vederea

Alimente pentru ochi – importanța unei alimentații corecte și riscurile asociate cu dezechilibrul alimentar în ceea ce privește vederea

Este nevoie să ai o dietă echilibrată pentru a te putea bucura pe deplin de sănătatea întregului organism, deci inclusiv cea a ochilor. În urma unei diete dezechilibrate nutritiv pot apărea diverse probleme, iar acestea nu ocolesc ochii. Pentru a te asigura că ai grijă de sănătatea ochilor tăi, nu uita să faci în mod regulat vizite la optică. Este nevoie și de aceste consultații oftalmologice pentru a identifica din timp orice problemă care ar putea apărea cu vederea ta.  

De ani de zile se vorbește despre importanța menținerii unei diete care să includă toți nutrienții de care organismul are nevoie atât pentru sănătatea ochilor, cât și a întregului corp. Astăzi este permis accesul nelimitat la foarte multe alimente bune pentru ochi, dar nu numai. Diabetul, obezitatea sau alte tulburări pot afecta serios ochii și sistemul nervos.

 

În concluzie, există câteva alimente care pe lângă influența pozitivă a sănătății întregului organism, vizează în mod special sănătatea ochilor. În momentul în care acestea sunt incluse în dietă și creezi, astfel, una echilibrată, te vei putea bucura pe deplin de un organism puternic și pregătit să facă față oricărei provocări. 

 

Sursa foto: freepik.com, shutterstock.com.

Despre autor | + posts

Dr. Andreea Ciubotaru este o personalitate in chirurgia oftalmologica romaneasca. Este specializata in operatii de cataracta, operatii de strabism si operatii oftalmologice in zona pleoapelor (ptoza, salazion, excizie tumori oculare, etc.). Este singurul medic chirurg oftalmolog din Romania care opereaza in regim privat cataracta congenitala folosind tehnica BIL, ce scade semnificativ riscul cataractei secundare in urma operatiei de cataracta congenitala.

PROGRAMARI