fbpx
×

Spitalul de Oftalmologie Infosan este deschis pentru consultații si operatii, zilnic (luni-vineri) între orele 09.00-17.30.

Se respectă toate măsurile epidemiologice pentru prevenirea răspândirii infecțiilor.

A- A+

Conjunctivita bacteriană, extrem de contagioasă

Conjunctivita reprezintă o inflamație la nivelul membranei numită conjunctivă, care este subțire, transparentă, acoperă albul ochilor, cu rolul de a-i proteja și de a le păstra umiditatea. Atunci când membrana este iritată, vasele de sânge se dilată, iar ochii devin roșii.

Conjunctivitele pot fi produse de virusuri, bacterii, substanțe iritante sau alergeni.

Conjunctivita bacteriană este extrem de contagioasă. Mai mult, conjunctivita este contagioasă în perioada în care există simptome: lăcrimare și secreții dar și 2-3 zile după începerea tratamentului adecvat.

În cazul conjunctivitei bacteriene, cel mai frecvent implicați sunt Stafilococul auriu, Streptococul și Hemophilus.

Conjunctivita bacteriană este o afecțiune care ocupă 45% din patologia infecțioasă, inflamatorie oculară. După stabilirea cu certitudine a diagnosticului, pacientul va primi picături cu antibiotic. Există și situații în care sunt necesare și antibiotice orale. Chiar dacă simptomele pot să dispară după 2-3 zile de tratament, este necesară respectarea acestuia pe toată perioadă indicată de medic, ne-a explicat dr. Mădălina Iuga, medic specialist oftalmolog la Spitalul de Oftalmologie Infosan. 

Principalele simptome sunt:

În ce constă tratamentul:

Medicul specialist oftalmolog va prescrie picături cu antibiotic, iar uneori sunt recomandate pacientului și antiinflamatoare. Igiena mâinilor este foarte importantă. În plus, zona ochilor poate fi curățată cu ser fiziologic sau cu apă călduță.

Foarte rar apar complicații așa cum este kerato-cojnunctivita. De cele mai multe ori, afecțiunea trece în 3-4 zile, dar de regulă tratamentul continuă până la 7 zile. Numai medicul specialist oftalmolog va decide, în urma consultației, tratamentul și durata acestuia. Sub nicio formă nu este permisă automedicația.

Etichete:

Programeaza-te
la o consultatie oftalmologica