fbpx
×

Spitalul de Oftalmologie Infosan realizează operații de cataractă pentru adulți, în regim CASMB. Pentru mai multe detalii, sunați-ne la 021.211.4067

A- A+

Consultul oftalmologic, obligatoriu la toți copiii născuți prematur

aprilie 30, 2020 anca

Retinopatia de prematuritate este o boală gravă. Aceasta afectează de regulă copiii născuți prematur. Copiii se nasc cu retina imatură, au o dezvoltare incompletă a vaselor sanguine de la acest nivel.

Retinopatia de prematuritate este o boală proliferativă a vaselor de sânge de la nivelul retinei, care apare la copii prematuri cu greutate mică, expuși oxigenoterapiei. Aceaste lucruri duc la afectarea vizuală sau chiar la pierderea definitivă a vederii.

De cele mai multe ori, boala apare la ambii ochi, în general fiind mai avansată la unul dintre ei. 

Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), cecitatea dobândită în copilărie are implicații semnificative emoționale, sociale și economice.

Principalii factori de risc ai retinopatiei de prematuritate sunt:

Retinopatia de prematuritate este o boală gravă care poate duce la pierderea definitivă a vederii. De aceea, consultul oftalmologic este obligatoriu la toți copiii născuți prematur. Prima examinare oftalmologic este bine să aibă loc la vârsta de 4 săptămâni de viață a copilului. În funcție de starea ochilor, controalele se repetă periodic, așa cum decide medicul specialist oftalmopediatru.

Retinopatia de prematuritate poate fi tratată cu succes doar dacă este diagnosticată la timp. Tratamentul se iniţiază la 24-72 de ore de la diagnosticare.

Etichete:

Contacteaza clinica Infosan pentru detalii sau programeaza-te pentru o consultatie
Sună acum!