fbpx
×

Spitalul de Oftalmologie Infosan realizează operații de cataractă pentru adulți, în regim CASMB. Pentru mai multe detalii, sunați-ne la 021.211.4067

A- A+

Cum luptăm împotiva luminii albastre care dăunează ochilor?

aprilie 7, 2021 anca

În primul rând trebuie spus că ochii nu au capacitatea de a filtra această lumină albastră pe care o emană ecranele telefonanelor mobile, laptopurilor, calculatoarelor.

Lumina albastră mai dăunătoare decât razele UV

Numeroase studii au arătat că lumina albastră este mai dăunătoare decât razele ultraviolete. De aceea, și există din ce în ce mai mulți pacienți care sunt diagnosticați cu sindromul de ochi uscat, oboseală oculară, sensibiliate la lumină. Totodată, expunerea prelungită și mai ales necontrolată la lumina albastră este un factor de risc în apariția cataractei sau a degenerescenței maculare.

De asemenea, lumina albastră emisă de telefonul mobil afectează nu doar vederea ci și somnul. Astfel, acest lucru  poate duce inclusiv la probleme de concentrare, potrivit mai multor studii. Nu în ultimul rând, expunerea la acest tip de lumină duce la încetarea producției de melatonină. Melatonina e un hormon care reglează trecerea organismului din starea de veghe în cea de somn. Când nivelul de melatonină și ciclul somnului sunt dereglate, crește riscul de a dezvolta o serie de afecțiuni. Apare și oboseală cronică sau apare depresia.

Iată cum poți preveni efectele nocive ale expunerii prelungite la dispozitive electronice:

Etichete:

Contacteaza clinica Infosan pentru detalii sau programeaza-te pentru o consultatie
Sună acum!