fbpx
×
infosan-logo infosan-anmcs

A- A+

Dacă nu mai vezi clar de aproape și trebuie să faci ochii mici pentru a citi ceva, află că poți suferi de această boală. Ce e de făcut, sfatul oftalmologului

mai 8, 2020 Dr. Andreea Ciubotaru

Vederea neclară la aproape este principalul simptom al presbiopiei, ne spune medicul Raluca Troi. Ce trebuie să știm despre această afecțiune și care sunt simptomele ce trebuie să ne alerteze.

Presbiopia este o tulburare fiziologică a vederii, care apare după vârsta de 40 de ani, ca reacție a unui proces fiziologic de perturbare progresivă a acomodației ochiului. Acestă tulburare se manifestă prin vedere neclară la privirea obiectelor de aproape. Despre cauzele, simptomele, diagnosticul și tratamentul presbiopiei a povestit pentru Doctorul Zilei, dr. Raluca Troi, medic specialist oftalmolog la Spitalul de Oftalmologie Infosan din București.

Citeste mai mult in DoctorulZilei

Despre autor | + posts

Dr. Andreea Ciubotaru este o personalitate in chirurgia oftalmologica romaneasca. Este specializata in operatii de cataracta, operatii de strabism si operatii oftalmologice in zona pleoapelor (ptoza, salazion, excizie tumori oculare, etc.). Este singurul medic chirurg oftalmolog din Romania care opereaza in regim privat cataracta congenitala folosind tehnica BIL, ce scade semnificativ riscul cataractei secundare in urma operatiei de cataracta congenitala.

PROGRAMARI