A- A+
Aveți probleme oftalmologice ale retinei? Vă confruntați cu dificultăți ale vederii ziua sau noaptea? Ei bine, în Spitalul de Oftalmologie Infosan există investigații speciale care pot ajuta medicul în diagnosticarea unor afecțiuni oftalmologice rare.
Electroretinograma este una dintre investigațiile necesare diagnosticării unor boli genetice și degenerative ale retinei.
Ce este electroretinograma?
Electroretinograma este destinată înregistrării activităţii electrice a retinei după o stimulare luminoasă și are ca scop verificarea bunei funcţionări a retinei.
Informaţiile electrice sunt colectate prin intermediul electrozilor plasaţi pe cornee şi la marginea orbitei.
Investigația durează în medie o oră. În cazul copiilor sau pacienților care nu colaborează timpul poate crește.
Important de reținut este și faptul că această investigație nu doare și nu are niciun efect secundar.
Cum ne pregătim pentru test?
Ce boli pot fi detectate cu ajutorul electroretinogramei?
Ce se întâmplă în timpul examinării?
La finalul investigației, rezultatele sunt interpretate de medicul oftalmolog specializat pe investigații electrofiziologice.
Dr. Andreea Ciubotaru este o personalitate in chirurgia oftalmologica romaneasca. Este specializata in operatii de cataracta, operatii de strabism si operatii oftalmologice in zona pleoapelor (ptoza, salazion, excizie tumori oculare, etc.). Este singurul medic chirurg oftalmolog din Romania care opereaza in regim privat cataracta congenitala folosind tehnica BIL, ce scade semnificativ riscul cataractei secundare in urma operatiei de cataracta congenitala.
Etichete: boli genetice boli rare oftalmologice diagnosicul bolilor rare electroretinogramă