A- A+
Hidratarea ochilor devine necesară atunci când te confrunţi cu sindromul ochiului uscat, care nu produce o cantitate suficientă de lacrimi necesară pentru lubrifierea suprafeţei ochiului. Este o afecţiune oculară destul de întâlnită în ziua de astăzi, care se manifestă prin usturimea ochilor, roşeaţă, senzaţie de arsură sau oboseală la nivel ocular. Pe lângă această afecţiune, hidratarea ochilor poate să devină necesară şi în cazul în care te expui la diverşi factori externi, cum ar fi expunerea prelungită la vânt, soare, ecranul calculatorului sau televizorului, dar şi factori interni, precum procesului natural de îmbătrânire.
Indiferent de cauză, în continuarea acestui articol îţi vom prezenta când este necesară hidratarea ochilor, cum se face hidratarea corectă a ochilor şi de ce ai nevoie în acest sens.
Cuprins
Hidratarea ochilor este necesară atât în afecţiuni oculare ca sindromul ochiului uscat, cât şi pentru menţinerea unei igiene oculare corespunzătoare. Aşadar, hidratarea ochilor este esenţială în următoarele condiţii:
Toate aceste condiţii nefavorabile pentru suprafaţa oculară necesită o hidratare şi îngrijire corespunzătoare a ochilor. Aşadar, la anumite intervale de timp stabilite împreună cu medicul specialist oftalmolog ai nevoie de consultații oftalmologice pentru adulţi pentru a primi recomandările potrivite pentru tine. De asemenea, la Infosan ne ocupăm şi de menţinerea sănătăţii oculare a micuţului tău, oferindu-i consultaţii oftalmologice pentru copii adecvate pentru nevoile sale.
Menţinerea sănătăţii oculare este esenţială pentru a putea să îţi desfăşori activităţile zilnice în cele mai bune condiţii. În caz contrar, efectuarea unor activităţi de bază precum condusul maşinii, lucrul la birou, plimbările în aer liber cu cei mici sau întâlnirile cu prietenii pot deveni adevărate provocări. Iată câteva metode potrivite pentru hidratarea corectă a ochilor şi de ce ai nevoie:
În concluzie, hidratarea ochilor este esenţială în cazul în care te confrunţi cu sindromul ochiului uscat sau te expui frecvent la diverşi factori din mediul exterior, care pot fi dăunători pentru suprafaţa oculară. De exemplu, condiţiile de vânt, praf, expunere prelungită la ecranele artificiale, fără a purta ochelari de vedere cu protecţie specială pot duce la iritarea, infectarea sau oboseala oculară. Prin urmare, asigură-te că menţii o hidratare corectă a ochilor pentru te putea bucura de o vedere sănătoasă.
Sursă foto: Freepik.com
Referinţe:
https://www.aoa.org/healthy-eyes/eye-and-vision-conditions/dry-eye?sso=y
https://www.health.harvard.edu/blog/the-latest-thinking-on-dry-eye-treatments-202210132833
https://www.healthline.com/health/dry-eye/ask-the-expert-dry-eye-dehydration
Dr. Andreea Ciubotaru este o personalitate in chirurgia oftalmologica romaneasca. Este specializata in operatii de cataracta, operatii de strabism si operatii oftalmologice in zona pleoapelor (ptoza, salazion, excizie tumori oculare, etc.). Este singurul medic chirurg oftalmolog din Romania care opereaza in regim privat cataracta congenitala folosind tehnica BIL, ce scade semnificativ riscul cataractei secundare in urma operatiei de cataracta congenitala.