fbpx
×

Spitalul de Oftalmologie Infosan realizeaz─â opera╚Ťii de cataract─â pentru adul╚Ťi, ├«n regim CASMB. Pentru mai multe detalii, suna╚Ťi-ne la 021.211.4067

Operatie Strabism Adulti si copii

Ce este strabismul?

Dezalinierea axelor oculare poart─â numele de strabism. Sau popular spus, ochii nu se orienteaz─â simultan ├«n aceea┼či direc┼úie. Rezolvarea acestei afec┼úiuni necesit─â la copii un tratament complex ╚Öi de lung─â durat─â. La adul╚Ťi rezolvarea fiind numai chirurgical─â.

Care sunt cauzele strabismului?

Devierea unui ochi nu este o banală modificare estetică, cauzele fiind multiple: 

Cum se stabileste diagnosticul de strabism?

Ini┼úial trebuie efectuat─â o examinare complet─â: determinarea acuit─â┼úii vizuale a ambilor ochi, a viciilor de refrac┼úie (nevoia de ochelari), m─âsurarea cu ajutorul prismelor a unghiului de devia┼úie strabic─â la distan┼ú─â ╚Öi la aproape, uneori ┼či la privirea ├«n sus, ├«n jos sau lateral, examinarea polului anterior ╚Öi posterior.

De asemenea, se verific─â cu ajutorul unor teste speciale prezen┼úa sau absen┼úa vederii binoculare (simultan─â cu ambii ochi) ╚Öi a vederii stereoscopice (├«n spa┼úiu). Sunt diferen╚Ťiate astfel strabismele adev─ârate de cazurile de fals strabism ├«n care axele oculare sunt perfect paralele. Practic aspectul aparent de strabism este dat de asimetria pliului palpebral ╚Öi baza larg─â a nasului, frecvente le sugari.

operatie strabism

 

 

Cum vede un pacient cu strabism

Miscati bara pentru a vedea diferentele dintre vederea normala si vederea afectata

vedere-strabism-normala
vedere-strabism-normala

 

Cum te putem ajuta? 

În ce constă tratamentul pentru strabism?

La copii, tratamentul ├«ncepe ├«n marea majoritate a cazurilor cu prescrierea de ochelari, mai ales dac─â este vorba de un viciu de refrac┼úie necorectat, asociat cu ambliopie (ochi lene┼č).┬á Se acoper─â ochiului s─ân─âtos, scopul fiind acela de a-l for╚Ťa pe pe cel slab s─â vad─â.

Aten╚Ťie!┬áDac─â ├«n urm─â acestor tratamente, devia┼úia ocular─â nu se corecteaz─â, este nevoie de interven┼úie chirurgical─â, care se efectueaz─â sub anestezie general─â sau local─â.

Cand este necesara operatia de strabism?

Exist─â ╚Öi forme de strabism care nu se amelioreaz─â cu ochelari, ├«n aceste situa╚Ťii fiind necesar─â direct operatia de strabism.

 

De exemplu strabismul restrictiv ÔÇô sindromul Duane, strabismul convergent congenital cu unghi mare sau paralizii musculare.

La adul╚Ťi, testul cu prisme trebuie efectuat ├«ntotdeauna preoperator, deoarece exclude riscul vederii duble ce poate ap─ârea dup─â opera╚Ťie.

In ce consta operatia de strabism?

Tehnica operatorie const─â ├«n sl─âbirea (prin retropozi┼úie) asociat─â sau nu cu ├«nt─ârirea (prin rezec┼úie) a unor mu┼čchi oculari.

Opera┼úia se adreseaz─â doar devia┼úiei globilor oculari ┼či nu are ca scop ├«mbun─âta┼úirea vederii. Se poate interveni la unul sau la ambii ochi, iar ├«n caz de reinterven┼úie ar trebui cunoscute tehnicile chirurgicale efectuate anterior.

Uneori pot fi necesare mai multe opera┼úii pentru a se ajunge la realinierea ochilor. Dar acest lucru nu ├«nseamn─â un e┼čec al primei interven┼úii chirurgicale ÔÇô este cazul┬á devia┼úiilor mari sau al reinterven╚Ťiilor. Postoperator, ochiul operat va fi pansat p├ón─â a doua zi, c├ónd se va ├«ncepe tratamentul local care va dura o lun─â. ├Än cadrul evolu┼úiei obi┼čnuite postoperatorii poate s─â apar─â jen─â local─â trec─âtoare cu ochi ro┼ču, l─âcrimos, vederea poate fi ├«nce┼úo┼čat─â sau dubl─â, dar acestea dispar ├«n c├óteva zile.

Complicaţiile operaţiei de strabism sunt rare și tratabile:

 • infec┼úii ÔÇô care sunt prevenite prin tratamentul antibiotic postoperator,
 • alinierea nesatisf─âc─âtoare a ochilor (supra- sau subcorec┼úie) ÔÇô mai ales ├«n devia╚Ťii mari sau reinterventii,
 • modificarea refrac┼úiei oculare

Re╚Ťine╚Ťi:

 • Strabismul diagnosticat precoce la copii ╚Öi tratat corect cu ajutorul ochelarilor se rezolv─â de cele mai multe ori f─âr─â a mai fi necesar─â interven╚Ťia chirurgical─â. Func╚Ťia vizual─â a ambilor ochi fiind recuperat─â.
 • De aceea, sfatul nostru este: nu v─â gr─âbi╚Ťi s─â v─â opera╚Ťi copilul de strabism! Recuperarea ambliopiei, atunci c├ónd exist─â, fiind esen╚Ťial─â pentru dezvoltarea normal─â a vederii. Consulta╚Ťi un specialist ├«n domeniu pentru a afla momentul optim pentru interven╚Ťie, dar nu uita╚Ťi c─â dep─â╚Öirea acestuia poate compromite rezultatul. Acest moment difer─â mult de la un copil la altul.
 • Corectarea chirurgical─â a devia╚Ťiei oculare se poate face indiferent de v├órst─â, av├ónd ├«ns─â doar scop estetic. La Spitalul de Oftalmologie Infosan am avut pacien╚Ťi care au solicitat aceast─â interven╚Ťie dup─â v├órst─â de 70 de ani, iar opera╚Ťia a fost un succes.

Opera╚Ťia de strabism nu ├«mbun─ât─â╚Ťe╚Öte vederea!

 • Trebuie s─â re╚Ťinem c─â aceast─â opera╚Ťie nu reduce dioptriile ╚Öi nu ne scap─â de ochelari. ├Äns─â dac─â este realizat─â la momentul potrivit asigur─â o dezvoltare normal─â a vederii binoculare, ├«n spa╚Ťiu, precum ╚Öi un aspect ╚Öi mi╚Öc─âri normale ale globilor oculari.
 • Corectarea strabismului ├«nl─âtur─â un defect estetic evident ╚Öi elimin─â complexele de care pacien╚Ťii sufer─â. Este o interven╚Ťie care ajut─â la cre╚Öterea respectului de sine, a integr─ârii sociale ╚Öi a succesului profesional ulterior.

Ce ne dorim noi?

Rezolvarea strabismelor ├«nainte de a fi necesar─â interven╚Ťia chirurgical─â. O singur─â interven╚Ťie pentru rezolvarea fiec─ârui caz de strabism operat.

Preturi operatii strabism

OperatiePret (euro)
Sub anestezie general─â (1-4 muschi)1200-1500 Euro
Sub anestezie local─â (1-4 muschi)1000-1400 Euro
Reinterven╚Ťii strabism sub anestezie local─â1300-1800 euro
Reintervenţii strabism sub anestezie generală1500-2000 euro

Pentru persoanele care vor s─â se opereze de cataract─â este important de ┼čtiut c─â procesul incepe cu un control specializat am─ânun┼úit ┼či abia apoi se trece la urmatorul pas (opera┼úia propriu-zis─â), dac─â este cazul.

Dac─â ai ├«ntreb─âri sau dore┼čti s─â faci o programare, suntem aici pentru tine.

Experienta operatiei de strabism la clinica Infosan

Dr. Andreea Ciubotaru

┬áA absolvit ca ┼čef─â de promo┼úie Facultatea de Medicin─â ├«n cadrul Universit─â┼úii de Medicin─â ┼či Farmacie Carol Davila din Bucure┼čti, a partcipat la┬ástagii de specializare ├«n oftalmologie pediatric─â ┼či chirurgia cataractei la Praga, Graz ╚Öi M├╝nchen, fiind un om extrem de cald ╚Öi devotat.

scrie-ne sau sun─â-ne!

Echipa noastră îţi stă la dispoziţie.

 • Email: secretariat@infosan.com.ro
 • Telefon: 021 211.4067
                  0788 47 85 35

Nu amanati tratamentul pana cand e prea tarziu

Suntem aici sa te ajutam.

La Spitalul de Oftalmologie Infosan, operatia de cataracta este decontata partial de CNAS.

Dr. Andreea Ciubotaru

┬áA absolvit ca ┼čef─â de promo┼úie Facultatea de Medicin─â ├«n cadrul Universit─â┼úii de Medicin─â ┼či Farmacie Carol Davila din Bucure┼čti, a partcipat la┬ástagii de specializare ├«n oftalmologie pediatric─â ┼či chirurgia cataractei la Praga, Graz ╚Öi M├╝nchen, fiind un om extrem de cald ╚Öi devotat.

scrie-ne sau sun─â-ne!

Echipa noastră îţi stă la dispoziţie.

 • Email: secretariat@infosan.com.ro
 • Telefon: 021 211.4067
                  0788 47 85 35