fbpx
×
infosan-logo infosan-anmcs

A- A+

Infosan participă la Târgul Baby Boom și oferă screening oftalmologic gratuit pentru copii

februarie 28, 2024 Dr. Andreea Ciubotaru

Cu toții ne dorim ce e mai bun pentru copiii noștri, iar sănătatea lor este principala noastra prioritate. În această lume agitată, îngrijirea ochilor este adesea neglijată, dar noi, la Infosan, suntem hotărâți să determinăm schimbarea. 

Tocmai de aceea, Spitalul de Oftalmologie Infosan va participa la Târgul Baby Boom, în cadrul căruia specialiștii noștri vor oferi un serviciu de screening oftalmologic gratuit pentru cei mici. Este a doua participare a noastră în cadrul târgului pentru a oferi acest serviciu gratuit. 

Anul trecut, în octombrie, peste 500 de copii au călcat pragul standului Infosan pentru a beneficia de evaluarea gratuită a vederii. Anul acesta sperăm să depășim recordul anului trecut. 

Unul dintre cele mai renumite târguri dedicate mamei și copilului, Baby Boom se va desfășura între 29 februarie și 3 martie, la Romexpo. 

Ce este screeningul oftalmologic gratuit? 

Prin participarea sa, Infosan oferă părinților o oportunitate unică de a verifica gratuit sănătatea vizuală a copiilor, indiferent de vârsta lor, într-un mod accesibil și convenabil. Totodată, sănătatea ochilor este crucială pentru dezvoltarea și performanța academică a copiilor, iar depistarea timpurie a problemelor oftalmologice poate face o diferență semnificativă în viața lor.

Prin intermediul acestui serviciu de screening oftalmologic, părinții vor beneficia de o evaluare profesională, non-invazivă, a vederii copiilor lor, efectuată cu ajutorul aparatului Plusoptix. Acesta reprezinta vârful tehnologiei în domeniul oftalmologiei pediatrice, fiind un autorefractometru binocular ce facilitează examinarea ochilor copiilor și permite depistarea rapidă a viciilor de refracție chiar începând cu vârsta de 4 luni. 

Această tehnică de screening precoce este esențială pentru prevenirea ambliopiei (cunoscută și sub denumirea de „ochi leneș”), dar și pentru identificarea timpurie a eventualelor probleme de vedere care pot afecta performanța școlară a copiilor. Evaluarea se realizează de la distanță și durează doar câteva secunde pe baza privirii celui mic. 

infosan baby boom, baby boom 2024, screening oftalmologic infosan

Printre beneficiile screeningului oftalmologic gratuit se numără:

1. Depistarea timpurie a problemelor vizuale: unele probleme oftalmologice pot fi dificil de detectat la copii mici, deoarece aceștia nu pot exprima întotdeauna disconfortul sau faptul că nu văd foarte bine, neavând termen de comparație pentru a ști cum ar trebui să vadă normal. Prin urmare, un screening regulat poate ajuta la identificarea precoce a unor astfel de probleme, permițând intervenția promptă și tratamentul adecvat.

2. Îmbunătățirea performanței școlare: multe probleme de învățare pot fi legate de dificultăți de vedere. Corectarea acestor probleme oftalmologice poate avea un impact semnificativ asupra performanței academice a copilului, facilitându-i procesul de învățare și dezvoltarea ulterioară.

3. Creșterea încrederii și a confortului: copiii care se confruntă cu probleme de vedere pot avea dificultăți în a se adapta la mediu, ceea ce poate afecta încrederea și confortul lor în interacțiunile sociale și activitățile zilnice. Prin identificarea și tratamentul problemelor vizuale, aceștia pot câștiga încredere în abilitățile lor și se pot bucura mai mult de experiențele lor de viață.

Participarea la acest screening oftalmologic gratuit este simplă și convenabilă. Astfel, așteptăm toți părinții care doresc o evaluare a vederii micuților lor, să vină cu încredere la standul Infosan din cadrul Târgului Baby Boom, acolo unde echipa noastră de profesioniști îi va întâmpina cu zâmbetul pe buze!

Să ne vedem cu bine!

Despre autor | + posts

Dr. Andreea Ciubotaru este o personalitate in chirurgia oftalmologica romaneasca. Este specializata in operatii de cataracta, operatii de strabism si operatii oftalmologice in zona pleoapelor (ptoza, salazion, excizie tumori oculare, etc.). Este singurul medic chirurg oftalmolog din Romania care opereaza in regim privat cataracta congenitala folosind tehnica BIL, ce scade semnificativ riscul cataractei secundare in urma operatiei de cataracta congenitala.

PROGRAMARI