fbpx
×

Spitalul de Oftalmologie Infosan realizează operații de cataractă pentru adulți, în regim CASMB. Pentru mai multe detalii, sunați-ne la 021.211.4067

A- A+

Ochelarii, ochii care te ajută să vezi!

decembrie 9, 2020 anca

Astăzi v-am pregătit un articol interesant și util despre importanța montajului unei perechi de ochelari.

În primul rând trebuie subliniat faptul că montajul ochelarilor se face în laboratoare echipate cu mașinării speciale fie automate, fie manuale pentru șlefuirea lentilelor, dar și a accesoriilor utilizate în ajustarea ramelor.

În stare brută, lentilele au formă circulară. Astfel, ele se șlefuiesc și se montează pe rame în funcție de distanța interpupilară, dar și de marcajele proiecției pupilare pe lentilă, pentru a putea obține un montaj cât mai corect și o vedere clară.

În cazul lentilelor cilindrice (astigmatism), este foarte important ca axul să fie montat conform prescripției medicului specialist oftalmolog.

Procesul de introducere al lentilei în rame de plastic, acetat și optyl implică încălzirea ramei, iar din acest motiv, după două montaje riscăm ca rama să cedeze.

Dacă pentru alegerea ramei ne putem ghida după fizionomie, preferințele clientului și trenduri, pentru lentile trebuie urmat sfatul specialistului. Acestea se aleg în funcție de tipul de montaj și dioptrie.

De exemplu, pentru o ramă pe fir (montaj perivist), capse sau șurub ( montaj glazant), este necesară alegerea lentilei confeționaă dintr-un material rezistent, un material cu indice superior.

Contrar așteptărilor, o lentilă cu un indice mai mare de subțiere este mult mai rezistentă decât o lentila din material standard/nesubțiat.

Așa cum știți, alegerea ochelarilor implică mai multe stadii, mai mulți pași.

Optometristul vă ajută și găsiți rama potrivită care să corespundă și celor mai mari exigențe. Ulterior, se trece la alegerea lentilelor. Întotdeauna colegii noștri țin cont de prescipția medicului specialist oftalmolog, de dioptriile necesare, de tratamentele care se aplică pe suprafața lentilelor și de rama pe care împreună ați ales-o.

Următoarele etape sunt marcajele și montajul.

În ceea ce privește montajul acesta este extrem de important. Ochelarii trebuie să fie realizați cât mai corect, iar tehnologia are un rol esențial. De exemplu, tehologia a evoluat foarte mult astăzi, de la mașinile de prelucrare pe disc la mașinile care lucrează prin frezare.

În Spitalul de Oftalmologie Infosan montajul ochelarilor se realizază la cele mai ridicate standarde, cu ajutorul tehnologiei de top pe care o dețin partenerii noștri de la Ital Lenti.

Mașina de frezat are o mulțime de avantaje. De exemplu, timpul redus de lucru, optimizarea superioară a discurilor, personalizarea lentilelor astfel încât să satisfacă cele mai ridicate dorințe ale pacienților noștri. 

Articolul a fost realizat cu ajutorul colegilor optometriști din cadrul Spitalului de Oftalmologie Infosan

Etichete:

Contacteaza clinica Infosan pentru detalii sau programeaza-te pentru o consultatie
Sună acum!