fbpx
×

Spitalul de Oftalmologie Infosan realizează operații de cataractă pentru adulți, în regim CASMB. Pentru mai multe detalii, sunați-ne la 021.211.4067

Alte intervenții

A- A+

operatie nistagmusCe alte intervenții efectuăm în Spitalul de Oftalmologie Infosan

Xantelasma – acumulare subcutanată de depozite lipidice care apare la pacienții de vârstă medie – vârstnici. De multe ori xantelasma este asociată cu hiperlipidemie. Cel mai frecvent, aceste depozite apar în porțiunea nazală a pleoapelor inferioare. Tratamentul are scop estetic și constă în excizie chirurgicală.

Ectropion – poziția inversată a pleoapei, de obicei pleoapa inferioară. Practic  marginea superioară nu mai păstrează contactul cu globul ocular ceea ce determină eversarea punctului lacrimal inferior cu drenaj ineficient al lacrimilor urmat de epifora, inflamație cronică și cheratinizarea conjunctivei palpebrale.

Etiologie:

În ce constă tratamentul:

Entropion – poziția anormală a pleoapelor a căror margine este întoarsă spre globul ocular, iar genele intră în contact cu corneea. Astfel există riscul de apariție a eroziunilor acesteia. De asemenea, apar semne iritative supărătoare: durere, lăcrimare, roșeață.

Etiologie:

În ce constă tratamentul:

Șalazion – inflamație lipogranulomatoasă cronică a pleoapelor determinată de blocarea orificiilor glandelor Meibomius – care secretă componenta lipidică a filmului lacrimal. Această blocare va determina acumularea și stagnarea secrețiilor sebacee.

Șalazionul poate să apară la orice vârstă. Ca aspect, șalazionul se prezintă sub forma unor noduli nedureroși. Aceștia au de regulă o creștere progresivă. De asemenea, nodulii pot fi  multipli și bilaterali  – mai ales la persoane care au acnee rozacee sau dermatită seboreică).

Vestea bună este că șalazioanele mici pot să dispară spontan. La pacienții cu tendință de recurență, medicul specialist oftalmolog poate să recomande un  tratament medical profilactic cu tetraciclină. Tratamentul se administrează pe cale orală.

Salazioanele mari, fără regresie spontană sau sub tratament medical, necesită intervenție chirurgicală de rezecție. Ulterior, câteva zile pacientul va primi un tratament local, cu antibiotice și antiinflamatorii.

PROGRAMEAZĂ-TE ACUM