×

Spitalul de Oftalmologie Infosan se redeschide pentru a-i ajuta pe pacienții ale căror tratamente și intervenții chirurgicale nu pot fi amânate. Am deschis o linie de de consultații, zilnic (luni-vineri) între orele 10.00-16.00.

Printre afecțiunile ce necesită consultație urgentă sau care nu pot fi programate ulterior se regăsesc: glaucomul, retinopatia diabetică, afecțiunile infecțioase și inflamatorii ale globului ocular și anexelor (conjunctivite, keratite, uveite, nevrite, alergii, celulita orbitară, obstrucții de căi lacrimale), hemoragii oculare și perioculare, ocluzii vasculare retiniene, plăgi, traumatisme, corpi străini oculari, decolare de retină, edem macular, deviații oculare, cataracta congenitală, afecțiunile oculare ale sugarului sau copilului mic, și altele.

Vor fi consultați toți pacienții care prezintă semne și simptome ce pot fi în spatele acestor afecțiuni: roșeață oculară sau perioculară, durere sau jenă oculară, lacrimare, secreții oculare, scăderea recentă a vederii, fluctuații ale vederii, modificarea câmpului vizual (îngustare, percepția de umbre/ flash-uri), cefalee, modificarea motilității oculare, vedere dublă, pupila albă, etc. Vor fi consultați sugarii și copii mici cu afecțiuni oftalmologice.

Nota de Informare privind consultațiile efectuate în Spitalul de Oftalmologie Infosan
in timpul pandemiei COVID-19

Nota de Informare privind prevenirea contaminării în Spitalul de Oftalmologie Infosan
in timpul pandemiei COVID-19

Dezobstrucția

A- A+

Operatie dezobstructie

Dezobstrucția apare la 6% dintre nou-născuți și se manifestă prin ochi lăcrimos asociat sau nu cu secreții mucopurulente.

De regulă, aceasta apare din pricina unei membrane existente la deschiderea canalului lăcrimal la nivelul nasului. Aceasta împiedică scurgerea normală a lacrimilor din ochi în nasul copilului. Ei, bine, în astfel de situații, apararea antiinfecțioasă a ochiului este mult diminuată și de aceea, foarte des apar conjunctivite purulente.

Vestea bună este că în aproximativ 80% din cazuri afecțiunea se remite până la vârsta de 12 luni a copilului. Remiterea are loc spontan sau cu ajutorul masajului sacului lacrimal. Explicația este aceea că presiunea la nivelul acestuia antrenează secrețiile și forțează ruperea membranei de la nivelul nasului.

În ce constă tratamentul:

În perioadele când secreția de la nivelul ochilor este abundentă, după efectuarea controlului oftalmopediatric, noi recomandăm administrarea de picături cu antibiotice.

Rețineți! În cazul în care lăcrimarea persistă, în jurul vârstei de 12 luni recomandăm dezobstrucția canalului lacrimonazal pe cale chirurgicală, sub anestezie generală. Este o manevră extrem de simplă care durează 5 minute.

Atenție! Orice copil cu ochi lăcrimos trebuie să se prezinte urgent la oftalmopediatru pentru a exclude glaucomul congenital, o afecțiune mult mai gravă, care netratată duce la orbire.

PROGRAMEAZĂ-TE ACUM