fbpx
×

Spitalul de Oftalmologie Infosan realizează operații de cataractă pentru adulți, în regim CASMB. Pentru mai multe detalii, sunați-ne la 021.211.4067

Operatie Dezobstrucția – Costuri si proceduri

A- A+

Operatie dezobstructie

Obstrucția apare la 6% dintre nou-născuți și se manifestă prin ochi lăcrimos asociat sau nu cu secreții mucopurulente.

De regulă, aceasta apare din pricina unei membrane existente la deschiderea canalului lăcrimal la nivelul nasului. Aceasta împiedică scurgerea normală a lacrimilor din ochi în nasul copilului. Ei, bine, în astfel de situații, apararea antiinfecțioasă a ochiului este mult diminuată și de aceea, foarte des apar conjunctivite purulente.

Vestea bună este că în aproximativ 80% din cazuri afecțiunea se remite până la vârsta de 12 luni a copilului. Remiterea are loc spontan sau cu ajutorul masajului sacului lacrimal. Explicația este aceea că presiunea la nivelul acestuia antrenează secrețiile și forțează ruperea membranei de la nivelul nasului.

În ce constă tratamentul:

În perioadele când secreția de la nivelul ochilor este abundentă, după efectuarea controlului oftalmopediatric, noi recomandăm administrarea de picături cu antibiotice.

Rețineți! În cazul în care lăcrimarea persistă, în jurul vârstei de 12 luni recomandăm dezobstrucția canalului lacrimonazal pe cale chirurgicală, sub anestezie generală. Este o manevră extrem de simplă care durează 5 minute.

Atenție! Orice copil cu ochi lăcrimos trebuie să se prezinte urgent la oftalmopediatru pentru a exclude glaucomul congenital, o afecțiune mult mai gravă, care netratată duce la orbire.

PROGRAMEAZĂ-TE ACUM