×

Spitalul de Oftalmologie Infosan se redeschide pentru a-i ajuta pe pacienții ale căror tratamente și intervenții chirurgicale nu pot fi amânate. Am deschis o linie de de consultații, zilnic (luni-vineri) între orele 10.00-16.00.

Printre afecțiunile ce necesită consultație urgentă sau care nu pot fi programate ulterior se regăsesc: glaucomul, retinopatia diabetică, afecțiunile infecțioase și inflamatorii ale globului ocular și anexelor (conjunctivite, keratite, uveite, nevrite, alergii, celulita orbitară, obstrucții de căi lacrimale), hemoragii oculare și perioculare, ocluzii vasculare retiniene, plăgi, traumatisme, corpi străini oculari, decolare de retină, edem macular, deviații oculare, cataracta congenitală, afecțiunile oculare ale sugarului sau copilului mic, și altele.

Vor fi consultați toți pacienții care prezintă semne și simptome ce pot fi în spatele acestor afecțiuni: roșeață oculară sau perioculară, durere sau jenă oculară, lacrimare, secreții oculare, scăderea recentă a vederii, fluctuații ale vederii, modificarea câmpului vizual (îngustare, percepția de umbre/ flash-uri), cefalee, modificarea motilității oculare, vedere dublă, pupila albă, etc. Vor fi consultați sugarii și copii mici cu afecțiuni oftalmologice.

Nota de Informare privind consultațiile efectuate în Spitalul de Oftalmologie Infosan
in timpul pandemiei COVID-19

Nota de Informare privind prevenirea contaminării în Spitalul de Oftalmologie Infosan
in timpul pandemiei COVID-19

Nistagmus

A- A+

Nistagmusul reprezintă o tulburare a staticii şi a dinamicii oculare, care constă în mişcări oculare ritmice, involuntare ale unuia sau ambilor ochi, care apar independent de mişcările oculare normale. Mai exact, nistagmusul este o afecțiune care apare ca o disfuncţie a sistemului oculostatic sau oculogir. Se caracterizată prin mişcări rapide, involuntare ale unuia sau ambilor ochi. Mișcările pot fi în plan orizontal, vertical sau torsional.

De cele mai multe ori, nistagmusul este însoțit de probleme vizuale. Uneori însă poate fi cauzat şi de afecţiuni ale sistemului nervos central sau ale urechii interne.
Nistagmusul poate fi congenital sau dobândit.

Cum vede un pacient cu nistagmus

Miscati bara pentru a vedea diferentele dintre vederea normala si vederea afectata

vedere-nistagmus-normala
vedere-nistagmus-afectata

Principalii factori care favorizează apariția nistagmusului:

În ce constă tratamentul nistagmusului

În cazul acestui diagnostic se vor urmări:

Tratamentul optic constă în efectuarea refracţiei subiective şi prescrierea de ochelari.

Tratamentul medicamentos este util în anumite forme de nistagmus dobândit.

Tratamentul chirurgical este benefic în formele de nistagmus congenital cu poziţie compensatorie (laterocolis, torticolis sau cele care asociază ridicarea sau coborârea bărbiei). Principalul scop este acela de mutare a punctului nul în poziţie primară.

Preturi operatii nistagmus

Operatie Pret (euro)
Nistagmus, sub anestezie generală 1500 – 2000 euro
PROGRAMEAZĂ-TE ACUM