fbpx
×

Spitalul de Oftalmologie Infosan realizeaz─â opera╚Ťii de cataract─â pentru adul╚Ťi, ├«n regim CASMB. Pentru mai multe detalii, suna╚Ťi-ne la 021.211.4067

Operatia de ptoz─â

Ce este ptoza?

Ptoza palpebral─â reprezint─â pozi╚Ťia anormal─â cobor├ót─â a pleoapei superioare. Aceasta poate s─â fie: congenital─â sau dob├óndit─â, unilateral─â sau bilateral─â.

Care sunt tipurile de ptoz─â? - clasificare anatomica

Cum vede un pacient cu ptoz─â

Miscati bara pentru a vedea diferentele dintre vederea normala si vederea afectata

vedere-ptoza-normala
vedere-ptoza-afectata

ATENŢIE !

Atunci c├ónd este congenital─â – prezent─â de la na╚Ötere sau ap─ârut─â ├«n primii ani de via╚Ť─â – pleoapa, acoperind practic pupila par╚Ťial sau total, interfereaz─â cu vederea ╚Öi astfel poate determina apari╚Ťia ambliopiei.

În formele congenitale poate fi asociată cu alte dezechilibre musculare oculare (strabism) sau cu microoftalmie (ochi mic), enoftalmie (ochi înfundat în orbită), blefarofimoza (alipirea pleoapelor).

REŢINE !

Orice ptoz─â instalat─â relativ rapid (s─âpt─âm├óni) poate fi semnul unei boli generale – paralizie de mu╚Öchi oculomotori, AVC, miastenie gravis. ├Än astfel de situa╚Ťii sunt necesare investiga╚Ťiile neurologice.

Cum te putem ajuta:

Tratamentul este chirurgical ╚Öi are dou─â scopuri: estetic ╚Öi func╚Ťional ÔÇô are loc corectarea limit─ârii de c├ómp vizual.

Pricipalale tehnici chirurgicale:

  • Recesie mu╚Öchi levator
  • Suspensie frontal─â

Complica╚Ťii posibile: hipocorec╚Ťie, asimetrie, hipercorec╚Ťie.

Preturi operatii ptoza

OperatiePret (euro)
Ptoza palpebral─â sub anestezie general─â, un ochi1500 euro
Ptoza palpebral─â sub anestezie local─â, un ochi1300 euro

Pentru persoanele care vor s─â se opereze de ptoz─â este important de ┼čtiut c─â procesul incepe cu un control specializat am─ânun┼úit ┼či abia apoi se trece la urmatorul pas (opera┼úia propriu-zis─â), dac─â este cazul.

Dac─â ai ├«ntreb─âri sau dore┼čti s─â faci o programare, suntem aici pentru tine.

Nu amanati tratamentul pana cand e prea tarziu

Suntem aici sa te ajutam.

Dr. Andreea Ciubotaru

┬áA absolvit ca ┼čef─â de promo┼úie Facultatea de Medicin─â ├«n cadrul Universit─â┼úii de Medicin─â ┼či Farmacie Carol Davila din Bucure┼čti, a partcipat la┬ástagii de specializare ├«n oftalmologie pediatric─â ┼či chirurgia cataractei la Praga, Graz ╚Öi M├╝nchen, fiind un om extrem de cald ╚Öi devotat.

scrie-ne sau sun─â-ne!

Echipa noastră îţi stă la dispoziţie.

  • Email: secretariat@infosan.com.ro
  • Telefon: 021 211.4067
                    0788 47 85 35