fbpx
×
infosan-logo infosan-anmcs

A- A+

Un simptom rar al COVID-19, conjunctivita

aprilie 16, 2020 Dr. Andreea Ciubotaru

Academia Americană de Oftalmologie (AAO) recomandă medicilor să ia măsuri sporite de protecție atunci când se ocupă de pacienții suspecți sau nu de COVID-19. 

AAO susține că, pe lângă simptomele deja cunoscute, precum febră și tusea seacă, un alt semn care ar putea indica faptul că un pacient este infectat cu coronavirus este conjunctivita denumită în limbaj popular și „ochi roșii”.

Mai exact, conform specialiștilor de la AAO, noul coronavirus se poate răspândi și prin intermediul secrețiilor oculare și lacrimilor, nu numai prin gură sau nas. De asemenea, infectarea poate să aibă loc și prin atingerea ochilor, după atingerea unei suprafețe infectate cu noul coronavirus.

Totodată, specialiștii de la AAO spun că un pacient care vine la medicul oftalmolog cu simptome de conjunctivită, dar  prezintă și tuse sau dificultăți de respirație, ar putea să fie pozitiv pentru COVID-19. De aceea, Dr. Sonal Tulsi de la AAO recomandă persoanelor să poarte ochelari în timpul pandemiei globale COVID-19. 

De asemenea, susțin cei de la Business Insider, un alt studiu publicat în New England Journal of Medicine, arată că 9 din 1099 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 au avut și diagnosticul de conjunctivită.

Rețineți: igiena mâinilor este esențială! Totodată, ochelarii ajută la protecția ochilor de contaminare. O altă recomandare a specialiștilor este aceea ca pe perioada pandemiei de COVID-19, persoanele care au lentile de contact să le înlocuiască cu ochelari.

Despre autor | + posts

Dr. Andreea Ciubotaru este o personalitate in chirurgia oftalmologica romaneasca. Este specializata in operatii de cataracta, operatii de strabism si operatii oftalmologice in zona pleoapelor (ptoza, salazion, excizie tumori oculare, etc.). Este singurul medic chirurg oftalmolog din Romania care opereaza in regim privat cataracta congenitala folosind tehnica BIL, ce scade semnificativ riscul cataractei secundare in urma operatiei de cataracta congenitala.

Etichete:

PROGRAMARI