fbpx
×

Spitalul de Oftalmologie Infosan realizează operații de cataractă pentru adulți, în regim CASMB. Pentru mai multe detalii, sunați-ne la 021.211.4067

A- A+

Usturimea ochilor – care sunt cauzele acestei probleme și ce poți face pentru a o rezolva

martie 1, 2021 anca

Usturimea ochilor este o problemă frecventă cu care se confruntă persoanele de orice vârstă, fără a putea găsi o cauză specifică. Aceasta poate fi destul de îngrijorătoare, mai ales atunci când usturimea apare pentru perioade mai îndelungate sau provoacă o senzație de disconfort foarte accentuată.

Dacă te confrunți cu această problemă, este important să știi că usturimea ochilor nu este o afecțiune de sine stătătoare, ci un simptom. Aceasta se regăsește în diferite afecțiuni, de aceea este indicat să apelezi la un consult medical, pentru determinarea exactă a cauzei.

 Usturimea ochilor – cauze care pot duce la apariția acestui simptom

Există mai multe afecțiuni în cadrul cărora se manifestă usturimi ale ochilor. De aceea, numai medicul specialist oftalmolog poate determina cu exactitate de ce te ustură ochii, în urma investigațiilor necesare și a unui control amănunțit. Această problemă este însoțită adesea de alte simptome neplăcute, precum:

Afecțiuni care au ca simptom usturimea ochilor

Lăcrimarea și usturimea ochilor sunt semne care pot apărea în cadrul afecțiunilor precum:

De asemenea, este posibil să te confrunți cu acest disconfort atunci când:

Oboseala oculară și usturimea provocate de utilizarea dispozitivelor electronice

Adesea, usturimea ochilor și oboseala oculară apar împreună, atunci când petreci mult timp în fața televizorului sau a calculatorului. În urma folosirii îndelungate a dispozitivelor electronice, mai apar și alte efecte neplăcute, precum:

Aceste probleme apar din cauza faptului că, atunci când privești ecranele pentru mult timp, nu clipești atât de mult pe cât ar trebui, de aceea filmul lacrimal se rupe, iar suprafața oculară nu se mai umectează în mod corespunzător.

Pentru a elimina oboseala oculară în acest caz sunt utile pauzele frecvente și exercițiile oculare indicate de către mediul oftalmolog în urma consultației generale, pe care să le efectuezi de-a lungul zilei.

Lăcrimarea și usturimea ochilor

Aceste simptome apar în cadrul mai multor afecțiuni oftalmologice, chiar împreună, ca în cazul cheratitei. Având în vedere faptul că există mai multe cauze posibile, este indicat să apelezi la un control oftalmologic de specialitate, pentru a putea beneficia de diagnosticarea și tratarea corespunzătoare a acestor probleme.

Tratament pentru usturimea ochilor – cum poți elimina disconfortul asociat acestei probleme

Există o serie de remedii pentru usturimea ochilor, bazate pe surse vegetale, care te pot ajuta să diminuezi efectele simptomelor. În ciuda acestui lucru, controlul la oftalmolog este soluția recomandată în cazul problemelor oculare de orice fel. 

Astfel, te asiguri că este determinată cauza exactă și că primești cel mai eficient tratament. Acesta depinde de diagnosticul primit de către pacient în urma consultației. Apelează cu încredere la specialiștii Spitalului de Oftalmologie Infosan, pentru a primi îngrijire necesară.

Iată câteva măsuri pe care le poți lua pentru diminuarea disconfortului, până la controlul de specialitate:

Usturimea ochilor nu reprezintă o afecțiune în sine, ci poate trimite la cauze serioase, care au nevoie de intervenția medicului oftalmolog. De aceea, este important să apelezi la un consult, pentru a primi cel mai bun tratament, astfel încât să preîntâmpini problemele viitoare.

Sursa foto: Shutterstock.com

Etichete:

Contacteaza clinica Infosan pentru detalii sau programeaza-te pentru o consultatie
Sună acum!