fbpx
×

Spitalul de Oftalmologie Infosan realizează operații de cataractă pentru adulți, în regim CASMB. Pentru mai multe detalii, sunați-ne la 021.211.4067

A- A+

Uveita afectează adulții între 20 și 50 de ani

aprilie 21, 2020 anca

Uveita este definită în literatura de specialitate ca inflamația uveei, membrana intermediară vascularizată care este formată din iris, corpul ciliar și coroidă.

Specialiștii susțin că uveita poate să fie bacteriană, virală, autoimună sau micozică. De asemenea, uneori, uveita se asociază cu boli reumatologice sau chiar cu meningita.

Uveita poate fi unilaterală sau bilaterală și de cele mai multe ori apare la persoane între 20 și 50 ani, dar poate afecta și copiii sau vârstnicii.

Principalele semne și simptome ale uveitei sunt:

Simptomele și semnele pot fi subtile și variază în funcție de localizarea și severitatea inflamației.

Atenție! Complicațiile cele mai des întâlnite includ cataracta, glaucomul, dezlipirea de retină, edemul macular chistoid, care este și cea mai comună cauză de scădere a acuității vizuale în cazul uveitei. Complicațiile pot să apară atunci când tratamentul adecvat nu este respectat și afecțiunea nu este diagnosticată la timp.

După localizarea inițială a procesului inflamator se întâlnesc următoarele forme clinice ale afecțiunii:

Uveita anterioară este cea mai des întâlnită formă de uveită. Acest tip de uveită afectează irisul și corpul ciliar și este asociată cu tulburările autoimune.

Uveita intermediară este o inflamație a umorului vitros și a retinei.

Uveita posterioară afectează spatele ochiului, retina, coroida sau chiar pe ambele. Este mai dificil de tratat fiindcă se asociază cu un grad de inflamație a retinei.

În ce constă tratamentul uveitei:

Vestea bună este aceea că uveita este o afecțiune oftalmologică care se tratează. Dar ca să nu apară complicații severe, tratamentul prescris de medicul specialist oftalmolog trebuie urmat cu strictețe.

De cele mai multe ori, medicul va prescrie picături oculare cu rolul de a reduce inflamația și de a diminua durerea. Uneori se prescriu antibiotice. Cazurile infecțioase necesită terapie antimicrobiană. Atunci când uveita nu este produsă de o infecție antiinflamatoarele steroidiene au efectul dorit, ele reușind să reducă inflamația.

 

Etichete:

Contacteaza clinica Infosan pentru detalii sau programeaza-te pentru o consultatie
Sună acum!