fbpx
×

Spitalul de Oftalmologie Infosan realizează operații de cataractă pentru adulți, în regim CASMB. Pentru mai multe detalii, sunați-ne la 021.211.4067

A- A+

Dr. Andreea Ciubotaru

iunie 30, 2019 serban

Dr. Andreea Ciubotaru a absolvit ca şefă de promoţie Facultatea de Medicină în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti, în anul 1998.CV Dr. Andreea Ciubotaru

În perioada 2000 – 2005 a urmat rezidenţiatul de oftalmologie în cadrul Spitalulului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, participând în această perioadă şi la câteva stagii de specializare în oftalmologie pediatrică şi chirurgia cataractei la Praga – Republica Cehă, Graz – Austria (Universitatea Karl Franzens), München – Germania (Universitatea Ludwig-Maximilians).

În 2011, Andreea Ciubotaru a obținut doctoratul „Magna cum Laude” la Universitatea Ludwig-Maximilians din München, Germania, cu teza „Tendectomia posterioară a muşchiului oblic superior ca terapie pentru sindromul Brown congenital”. Din 2007 este Director Medical al Clinicii Oftalmologice Infosan București. Dr. Andreea Ciubotaru este Președintele Societății Române de Strabologie și Oftalmopediatrie din 2012 și membru al Societății Române de Cataractă și Chirurgie Refractivă precum și membru fondator al Societății Române de Oftalmogenetica.

A prezentat numeroase lucrări la congrese românești și internaționale și a contribuit la editarea mai multor cărți și tratate de oftalmologie. Subiectele preferate sunt strabismul, ambliopia, cataracta congenitală și cataracta adultului, electrofiziologia și bolile retiniene ereditare.

Care sunt din punctul dvs. de vedere cele mai importante calități pentru a fi un medic/chirurg foarte bun?

„Cea mai importantă calitate ar fi empatia, capacitatea de a rezona cu pacienții, de a le înțelege problemele, așteptările, de a le explica pe înțelesul lor tratamentul pe care trebuie să îl urmeze pentru a vedea mai bine, eventual necesitatea unei operații. Alte calități importante ale medicului, indiferent că practică sau nu chirurgia oftalmologică, ar fi tenacitatea și dorința de a afla în permanență ultimele noutăți în domeniu apărute în lume și de a le aplica în practica medicală curentă.”

Care sunt cele mai frumoase amintiri legate de operațiile din sfera oftalmologică pe care le-ați efectuat în ultimii 15 ani?

„Nimic nu se compară cu bucuria de a reda vederea prin operația de cataractă unui pacient cu ochi unic funcțional (monoculus, cum spunem noi). Cele mai impresionante momente sunt atunci când pacientul vine orb (cu vedere sub 3%) și pleacă râzând după operație, îmbrățișându-te sau chiar sărutându-ți mâna de bucurie că vede ca la tinerețe.”

Puteți să ne spuneți mai multe despre rolul dvs. în cadrul Spitalului Infosan?

„Este minunat să crești o echipă de medici, colegi, oameni deosebiți, adoptând metodele și tehnicile pe care le-ai învățat în strainătate. Să lași în urmă tineri valoroși, care își pot practica meseria ca în SUA. Pentru mine a fost un real privilegiu, ca Președinte al Societății Române de Oftalmopediatrie și Strabism și ca Director Medical la Clinica Infosan să cresc nivelul oftalmopediatriei și al oftalmologiei românești la standarde internaționale, putând dota spitalul cu cea mai bună aparatură de investigații și operații, astfel încât pacienții mici sau mari să poată fi tratați și operați cu rezultate foarte bune în România, așa cum am învățat în stagiile efectuate în țările vest-europene.”

Ce găsiți cel mai plăcut la profesia dumneavoastră?

„În primul rând consultațiile și lucrul cu copiii. Prin spontaneitatea lor, prin energia lor pozitivă și prin năzdrăvăniile lor, copiii te țin mereu “în priză”, consultațiile fiind de multe ori percepute ca o joacă.

În al doilea rând, o parte pasionantă o constituie intervențiile chirurgicale. Ce poate fi mai minunat decât a reda vederea oamenilor, fie ei adulți sau copii? Este o misiune nobilă pe care ma străduiesc să o îndeplinesc în fiecare caz cu maximum de rezultate.”

Povestiți-ne un eveniment de neuitat trăit alături de un pacient.

„Îmi aduc aminte de cazul unei domnișoare de 18 ani, Luminița, care era copil abandonat de la naștere și care fusese diagnosticată târziu cu cataractă congenitală densă la ambii ochi. Nu vasuse niciodată în viața ei decât lumini și umbre. Nu am să uit niciodată reacția ei când, a doua zi după operația de cataractă congenitală complicată, asistenta i-a înlăturat pansamentul. Privea în jur cu atâta surprindere și curiozitate o lume nouă, pe care nu o percepuse pană atunci…”

Din interacțiunea cu pacienții de toate vârstele care credeți că este cheia succesului către formarea unei relații stranse medic-pacient?

„Răbdarea de a asculta în primul rând, capacitatea de a te pune în locul pacientului și de a-i înțelege problemele, disponibilitatea de a te juca cu copiii, de a pătrunde în lumea lor miraculoasă.”

Contacteaza clinica Infosan pentru detalii sau programeaza-te pentru o consultatie
Sună acum!