fbpx
×
infosan-logo infosan-anmcs

Optica Infosan

Garanția Infosan pentru Vedere Optimă

Dacă din orice motiv nu sunteți 100% mulțumit de achiziția dvs. de ochelari, îi puteți returna. Aduceți ochelarii în termen de 30 de zile de la achiziție și vom remedia lucrurile.

Vom ajusta, repara, reevalua reteta medicala, schimba lentilele, fără nicio justificare din partea pacientului. Vom face tot ce ne sta in putere pentru ca vederea ta sa fie Optima si Confortabila. (Se aplică achizițiilor originale, efectuate la termenul indicat de medic si conform retetei medicale emise de Infosan și nu acoperă daune accidentale, zgârieturi, spargeri sau furt.)

Ajustări gratuite

Ne place să te vedem! Nu uitați să veniți și să vă reglați și să curățați ochelarii profesional, atâta timp cât dețineți ochelarii, la sediul Infosan.

opinii DESPRE Ochelari la infosan

Recenziile sunt 100% reale și pot fi verificate pe pagina noastră de Facebook sau pe Google, în secțiunea „REVIEWS”.

 

Alegerea ochelarilor de vedere potriviți

Alături de celelalte simțuri pe care le prezintă organismul uman, cel al văzului te ajută să percepi lumea înconjurătoare și este responsabil pentru aproximativ 80% din informațiile transmise către creier. De aceea, este esențial să te asiguri că ochii tăi funcționează cum trebuie și că orice problemă de vedere este corectată.

Multe dintre afecțiunile oculare necesită purtarea ochelarilor de vedere, iar alegerea corectă a acestora îți oferă garanția că îți poți îndeplini sarcinile cu succes și că te poți bucura de frumusețea lumii înconjurătoare.

Atunci când trebuie să decizi ce ochelari de vedere vei purta, trebuie să ții cont de două aspecte: lentilele și ramele. Alegerea lentilelor se realizează în urma unui control alături de medicul specialist, iar ramele vor fi selectate în funcție de gusturile personale și ținând cont de aspectul estetic.

Echipa departamentului de Optică de la Infosan te va ajuta să faci cele mai bune alegeri pentru nevoile tale. Pentru că știm cât de important este să te simți în siguranță și să porți ceea ce îți place, îți oferim expertiza și serviciile noastre. Orice persoană își dorește să poarte ochelari care o definesc, deoarece aceștia sunt obiecte purtate permanent și care ajung să facă parte din identitatea sa. De aceea, ei trebuie să îți ofere o vedere cât mai naturală asupra realității și să se potrivească stilului tău.

Așadar, la Infosan vei primi sprijinul necesar pentru a deține perechea de ochelari complet adaptată nevoilor tale. Aceștia vor fi personalizați și tu vei putea să vezi mediul înconjurător exact așa cum este. Sau poți opta pentru lentile de contact care să-ți ofere un grad maxim de libertate și posibilitatea de a te plimba chiar prin ploaie, fără să-ți faci griji în privința udării ochelarilor.

Cum alegi ochelarii potriviți pas cu pas

Echipa Infosan te va sprijini cu un control complet și complex și îți va oferi sfaturi pentru alegerea ochelarilor. Procesul presupune diagnosticarea, selectarea ochelarilor și montarea acestora.

Primul pas este acela prin care medicul specialist îți face toate testele necesare pentru stabilirea diagnosticului și/sau a dioptriilor. Trebuie să știi că un astfel de procedeu detaliat durează minimum o oră și nu poate fi executat în doar câteva minute. Prin urmare, va trebui să te înarmezi cu răbdare, pentru a avea parte de cele mai exacte rezultate. Este important să știi că la Infosan, actul medical nu este condiționat de achiziționarea ochelarilor, și nici viceversa. Echipa noastră îți pune la dispoziție toate informațiile relevante pentru ca tu să poți face alegerea potrivită.

În cazul în care diagnosticul dovedește că este necesar să porți ochelari, atunci urmează etapa în care unul dintre specialiștii în optică îți va oferi expertiza sa. În funcție de fizionomia ta, de raportul medical, dar și de mediul tău de lucru, îți va recomanda anumite rame și lentile.

Posibilitatea de a beneficia de montaj expres

Unele persoane au nevoie de ochelari pe loc, așa că departamentul nostru de Optică îți oferă montaj expres. Cu ajutorul partenerilor de la Nova Lenti, execuția ochelarilor se poate face în mod rapid. Mai mult, grație noii tehnologii de care aceștia dispun vei avea un montaj rapid, iar calitatea acestuia atinge pur și simplu cel mai înalt grad. În plus, există posibilitatea realizării unor forme personalizate sau a unor gravuri personalizate.

👁

Rame pentru copii

 

👁

Rame
sport

 

👁

Rame pentru adulti

 

👁

lentile-speciale

Lentile
speciale

 

 

Ce rame se poartă la ochelarii de vedere

Un detaliu esențial al ochelarilor sunt ramele acestora, care trebuie alese atât după criterii estetice, dar și după calitate. În funcție de tipul cadrului, de materialul utilizat și de stilul ramei, există mai multe categorii.

Rame pentru ochelari cu cadru complet

Acestea sunt rezistente și protejează lentilele chiar și dacă ochelarii sunt expuși unui șoc sau tensionări. Pot fi fabricate din plastic sau metal. Avantajele pe care le prezintă sunt faptul că pot susține diverse tipuri de lentilă, indiferent de materialul din care sunt realizate, de dioptria pacientului ori de gradul de subțiere al lentilei. Pe de altă parte, sunt mai grele, iar cadrul poate să intervină ca un obstacol în câmpul vizual.

Rame pentru ochelari cu jumătate de cadru

Pentru lentilele destinate celor cu dioptrii mai mari, această variantă poate fi o soluție mai discretă și are mai multe avantaje. Astfel de rame cântăresc mai puțin decât cele cu cadru complet, au un aspect rafinat, iar partea inferioară a ramei nu mai reprezintă o barieră vizuală. În același timp, oferă protecție mai redusă la șocuri sau impact.

Ochelari fără cadru

Ideale pentru cei care poartă ochelari zilnic și au nevoie de ochelari versatili, aceștia sunt mult mai ușori decât cei cu rame, nu modifică fizionomia persoanei care îi poartă și nu creează un efect de barieră vizuală. Printre dezavantaje se numără fragilitatea și riscul de îndoire. De asemenea, pot prezenta un cost mai ridicat.

Ochelari în funcție de forma feței

Alături de specialiștii Infosan, vei putea alege rame care se potrivesc cel mai bine cu forma feței tale. 

Persoanele cu față ovală pot purta o varietate de rame, deoarece proporțiile figurii sunt echilibrate. Cele mai potrivite sunt cele pătrate sau rectangulare, însă te poți orienta și către alte forme. Ramele supradimensionate sunt de evitat, deoarece au impact vizual asupra armoniei figurii tale.

Pentru persoanele cu față rotundă, sunt potrivite rame care ajută la conturarea figurii. Deoarece acestea au trăsăturile rotunjite, iar unghiurile drepte lipsesc, poți apela la rame pătrate, rectangulare, însă ți se potrivesc și cele cat eye sau wayfarer.

Cei cu fața în formă de inimă sunt avantajați de ochelari cu ramă rotundă în partea inferioară. Cei cu brațe sunt de evitat deoarece mută atenția asupra frunții late. Optează pentru rame cat eye sau clubmaster. Acestea îți vor complimenta figura.

Persoanele cu fața pătrată au obraji drepți și au nevoie de ochelari care să ofere rotunjime figurii. Prin urmare, optează pentru rame rotunde sau ovale, ca să ai parte de un chip echilibrat și armonios. De asemenea, de ajutor sunt ochelarii cu rame subțiri, pe când ochelarii rectangulari sau înguști sunt de evitat.

 

Rame ochelari pentru adulti

Alegerea ramelor pentru adulți

Pentru a alege ochelarii adecvați, trebuie să te orientezi și asupra materialului care ți se potrivește cel mai bine. Ramele din plastic au o greutate relativ scăzută și vin într-o varietate de modele, astfel că ai șanse mari să găsești o formă care să îți pună trăsăturile în valoare. Cu toate acestea, ele sunt mai puțin rezistente decât cele din metal și poate apărea riscul de a se dilata sau contracta. Prin urmare, au nevoie de ajustări mai des.

Ramele realizate din metal prezintă o rezistență mai ridicată, ceea ce le face mai grele. În plus, pentru a-și păstra aspectul, au nevoie de îngrijire atentă. De obicei, sunt folosite pentru cazurile cu dioptrii mai reduse. Ramele din titan se caracterizează prin flexibilitate, durabilitate și o greutate scăzută.

Există și rame realizate din alte materiale, precum cele din lemn, care au un design special și sunt mai puțin rigide, însă sunt mai costisitoare.

Pentru cei cu firi dinamice și energice, care iubesc sportul, ochelarii nu trebuie să reprezinte o problemă. De aceea, îți putem oferi rame sport, confecționate din policarbonat și deosebit de rezistente la orice tip de impact. Banda elastică din spate fixează rama și o menține centrată pe întreaga durată a activității fizice.

Ochelarii sunt destinați sporturilor precum: hiking, climbing, cycling, sporturilor de echipă – fotbal, baschet, handbal, volei. Dar și sporturilor de contact karate, Taekwondo sau sporturilor de iarnă – ski, snowboard.

Mai mult, rama alături de lentile colorate sau heliomate contribuie și la protecția împotriva soarelui, astfel încât ochii tăi sunt protejați în timpul activităților sportive.

Ochelari sport

Mărci de top

Ochelari vedere copii

Alegerea ramelor pentru copii

În privința copiilor, la Infosan găsești rame speciale pentru cei mici, care pot fi utilizate încă de la naștere. 

Ramele din silicon sunt ideale pentru copii, deoarece sunt rezistente, flexibile și ușoare. În plus, sunt hipoalergenice și pot fi reglate cu ușurință pentru confortul celui care le poartă. Pentru ca cel mic să beneficieze de cele mai bune soluții, echipa noastră colaborează cu optometriști specializați în lucrul cu copii. Astfel, siguranța acestora este garantată, fiind protejați chiar și în cazul accidentelor care apar la joacă. 

Optica ochelari

 

Lentile speciale

Tipuri de lentile de ochelari

Responsabile pentru corectarea vederii și pentru protecția acesteia sunt lentilele. De aceea, specialiștii noștri îți vor recomanda lentilele potrivite în funcție de diagnosticul primit. Iată care sunt principalele categorii:

  • monofocale – corectează atât vederea la apropiere, cât și pe cea la distanță și sunt folosite în cazuri de miopie, hipermetropie sau astigmatism. Sunt comune și des utilizate, sferice sau cilindrice, așa că pot fi personalizate în funcție de nevoile fiecărei persoane, uneori fiind diferite pentru fiecare ochi în parte.
  • bifocale – utilizate pentru persoanele cu presbiopie și sunt utilizați pentru vederea la distanță și la apropiere. Aceste lentile te scapă de grija a două perechi de ochelari, deoarece au 2 centre focale.
  • progresive – sunt considerate drept cele mai performante și pot corecta vederea la apropiere sau la distanță și distanță intermediară. În plus, beneficiezi și de o îmbunătățire a vederii periferice. Sunt recomandate mai ales la persoanele cu presbiopie și sunt de ajutor în cazul problemelor de focalizare a obiectelor apropiate. Un alt avantaj este acela că pot fi folosite cu orice tip de ramă.

Pe lângă aceste categorii, la Infosan găsești lentile cu proprietăți speciale, precum cele care ajută utilizatorul care lucrează mult timp în fața ecranului și are nevoie de protecție în față luminii albastre. Ele ajută la reducerea oboselii ochilor și contribuie chiar la o concentrare mai eficientă. Blocarea luminii albastre protejează organismul de dereglarea ciclului de somn, sporind calitatea somnului. Utilizarea frecventă a acestor dispozitive crește nivelul de expunere al ochilor la lumina albastră. Iar aceasta duc la apariția unor probleme grave de sănătate. Au loc modificări la nivelul retinei, crește riscul de degenerescență maculară.

Dacă în trecut, majoritatea lentilelor erau realizate din sticlă, astăzi există si lentile din plastic sau policarbonat. Cele din sticlă au avantajul de a oferi cea mai clară percepție a imaginilor. În plus, sunt mai rezistente în cazul zgârieturilor și le poți găsi la prețuri mai bune. În același timp, sunt ușor de spart și au o greutate mai mare decât celelalte categorii. Prin urmare, este indicat să le folosești cu rame cu cadru complet.

Avantajele lentilelor din plastic sunt rezistența și greutatea redusă, ceea ce oferă un confort sporit purtătorului. De asemenea, se potrivesc cu orice tip de ramă. Pe de altă parte, lentilele din plastic nu sunt la fel de rezistente la zgârieturi și se degradează mai rapid. 

Lentilele din policarbonat prezintă cea mai mare rezistență la impact, sunt ușoare și cel mai eficient pot fi montate pe rame fără cadru. Sunt prevăzute cu tratament împotriva radiațiilor ultraviolete, iar dezavantajul lor este că alterează culorile.

Alături de experții Infosan, vei putea beneficia de perechea de ochelari potrivită tine sau pentru copilul tău, iar în funcție de nevoie, montajul poate fi făcut rapid. Bucură-te de ochelarii care corespund personalității tale!

Lentile speciale

PROGRAMARI