×

Spitalul de Oftalmologie Infosan se redeschide pentru a-i ajuta pe pacienții ale căror tratamente și intervenții chirurgicale nu pot fi amânate. Am deschis o linie de de consultații, zilnic (luni-vineri) între orele 10.00-16.00.

Printre afecțiunile ce necesită consultație urgentă sau care nu pot fi programate ulterior se regăsesc: glaucomul, retinopatia diabetică, afecțiunile infecțioase și inflamatorii ale globului ocular și anexelor (conjunctivite, keratite, uveite, nevrite, alergii, celulita orbitară, obstrucții de căi lacrimale), hemoragii oculare și perioculare, ocluzii vasculare retiniene, plăgi, traumatisme, corpi străini oculari, decolare de retină, edem macular, deviații oculare, cataracta congenitală, afecțiunile oculare ale sugarului sau copilului mic, și altele.

Vor fi consultați toți pacienții care prezintă semne și simptome ce pot fi în spatele acestor afecțiuni: roșeață oculară sau perioculară, durere sau jenă oculară, lacrimare, secreții oculare, scăderea recentă a vederii, fluctuații ale vederii, modificarea câmpului vizual (îngustare, percepția de umbre/ flash-uri), cefalee, modificarea motilității oculare, vedere dublă, pupila albă, etc. Vor fi consultați sugarii și copii mici cu afecțiuni oftalmologice.

Nota de Informare privind consultațiile efectuate în Spitalul de Oftalmologie Infosan
in timpul pandemiei COVID-19

Nota de Informare privind prevenirea contaminării în Spitalul de Oftalmologie Infosan
in timpul pandemiei COVID-19

Servicii decontate CNAS

A- A+

Spitalul de Oftalmologie Infosan a incheiat contract cu CASMB atat pentru consultatii cat si pentru operatii. Prin urmare, unele investigatii, consultatii, operatii sunt decontate de catre CASMB total sau partial.

Pacientii cu boli cronice confirmate precum glaucomul, diabetul, degenerescenta maculara se pot prezenta fara bilet de trimitere, doar cu cardul de sanatate. Pentru operatii de strabism, cataracta, ptoza palpebrala, este necesar bilet de trimitere.

Consultatiile vor fi acordate de doamna dr. Ana-Maria Boariu, iar operatiile vor fi efectuate de catre doamnele dr. Andreea Ciubotaru si Ionela Iosub. Va rugam sa faceti programare pentru consultatii in contract cu CASMB online sau telefonic la secretariat (0212114067 sau 0788478535), precizand ca veti veni cu bilet de trimitere.

Biletul de trimitere emis de orice CASJ este valabil.

Biletul de trimitere (BT) trebuie sa fie valabil la data consultatiei (30 zile de la data emiterii, cu cateva exceptii).

Toate persoanele peste 18 ani trebuie sa se prezinte cu cardul de sanatate valid, sa stie pin-ul si sa fie asigurate.

CAS deconteaza doar o parte din procedurile efectuate in cadrul unei consultatii (biomicroscopie, refractie, tonometrie, vedere binoculara), cele nedecontate urmand a fi achitate de catre pacient (prescriptia de ochelari sau lentile de contact, acuitate vizuala, simt cromatic, test Shirmer, oftalmoscopie indirecta, adaptare prismatica, OCT, ecografie etc).

De asemenea in cazul operatiilor de cataracta o parte a operatiei este decontata. Așa cum știți, diferența este achitată de pacient.

Insa, din pacate, după prima lună de contract cu CNAS-ul suntem nevoiți să vă anunțăm că nu se decontează operațiile de strabism și de ptoză în spitalizarea de zi.

Toate consultatiile se efectueaza numai pe baza de programare, in limita locurilor disponibile. In momentul programarii trebuie precizat ca se solicitata consultatie in contract cu CAS. In prezent aceste consultatii sunt efectuate de dna. dr. Ana-Maria Boariu.

PACHETUL DE SERVICII MEDICALE ÎN ASISTENTA MEDICALĂ AMBULATORIE DE SPECIALITATE PENTRU SPECIALITĂȚI CLINICE

PACHETUL MINIMAL DE SERVICII MEDICALE PENTRU ASISTENŢA MEDICALĂ SPITALICEASCĂ