fbpx
×

Spitalul de Oftalmologie Infosan realizează operații de cataractă pentru adulți, în regim CASMB. Pentru mai multe detalii, sunați-ne la 021.211.4067

A- A+

Avantajele și dezavantajele lentilelor progresive

februarie 23, 2021 anca

Lentilele progresive sunt un tip de lentile multifocale care sunt concepute special pentru cei care au nevoie de lentile pentru a vedea la aproape, la distanță și intermediar. Pe scurt, lentilele progresive vă ajută să vedeți clar, indiferent de distanță și nici nu mai aveți nevoie de trei perechi de ochelari.

Așa cum știți, ochelarii de vedere sunt de mai multe tipuri. Cu unii vedem la aproape, cu alții la distanță sau la laptop. Ei bine, cu lentilele progresive puteți să citiți o carte bună, puteți să conduceți mașina sau să priviți la televizor, seara. Și toate aceste activități cu o singură pereche de ochelari.

După 40 de ani, nevoia de a utiliza lentile progresive e resimtiță acută atât de femei, cât și de bărbați. Această problemă este cunoscută sub numele de presbiopie. Medical, presbiopia înseamnă pierderea treptată a capacității ochilor de a focaliza obiectele apropiate. Atenție! Presbiopia este un semn firesc al procesului natural de îmbătrânire.  

Iată care sunt avantajele lentilelor progresive:

Lentilele progresive au și dezavantaje:

Etichete:

Contacteaza clinica Infosan pentru detalii sau programeaza-te pentru o consultatie
Sună acum!