fbpx
×
infosan-logo infosan-anmcs

A- A+

Nota de Informare privind consultațiile efectuate în Spitalul de Oftalmologie Infosan in timpul pandemiei COVID-19

martie 27, 2020 Dr. Andreea Ciubotaru

Spitalul de Oftalmologie Infosan se redeschide pentru a-i ajuta pe pacienții ale căror tratamente și intervenții chirurgicale nu pot fi amânate, dar și pentru a degreva Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice din București de presiunea din această perioadă.

Mulți pacienți au rămas fără posibilitatea de a beneficia de asistență medicală oftalmologică, pentru probleme mai mult sau mai puțin urgente, dar care nu pot fi amânate fără a exista riscul de a se transforma în urgențe medico-chirurgicale majore. De aceea am decis să deschidem o linie de consultații, zilnic (luni-vineri) între orele 09.00-17.30.

Printre afecțiunile ce necesită consultație urgentă sau care nu pot fi programate ulterior se regăsesc: glaucomul, retinopatia diabetică, afecțiunile infecțioase și inflamatorii ale globului ocular și anexelor (conjunctivite, keratite, uveite, nevrite, alergii, celulita orbitară, obstrucții de căi lacrimale), hemoragii oculare și perioculare, ocluzii vasculare retiniene, plăgi, traumatisme, corpi străini oculari, decolare de retină, edem macular, deviații oculare, cataracta congenitală, afecțiunile oculare ale sugarului sau copilului mic, și altele.

Vor fi consultați toți pacienții care prezintă semne și simptome ce pot fi în spatele acestor afecțiuni: roșeață oculară sau perioculară, durere sau jenă oculară, lacrimare, secreții oculare, scăderea recentă a vederii, fluctuații ale vederii, modificarea câmpului vizual (îngustare, percepția de umbre/ flash-uri), cefalee, modificarea motilității oculare, vedere dublă, pupila albă, etc. Vor fi consultați sugarii și copii mici cu afecțiuni oftalmologice.

De asemenea, activitatea de optometrie și optică medicală ramâne deschisă pentru rezolvarea problemelor privind ochelarii și adaptarea/înlocuirea lentilelor de contact.

Toate aceste consultații vor fi programate de urgență, într-un interval de 24 de ore. Vă rugăm să vă programați online: https://programari.infosan.ro/ sau să apelați secretariatul Spitalului de Oftalmologie Infosan: 0788478535, 0212114067.

Despre autor | + posts

Dr. Andreea Ciubotaru este o personalitate in chirurgia oftalmologica romaneasca. Este specializata in operatii de cataracta, operatii de strabism si operatii oftalmologice in zona pleoapelor (ptoza, salazion, excizie tumori oculare, etc.). Este singurul medic chirurg oftalmolog din Romania care opereaza in regim privat cataracta congenitala folosind tehnica BIL, ce scade semnificativ riscul cataractei secundare in urma operatiei de cataracta congenitala.

PROGRAMARI