fbpx
×
infosan-logo infosan-anmcs

Consultații Oftalmologice

A- A+

Consultatii oftalmologice adulti, medic si pacient, Spitalul Infosan

Cu simțul văzului afectat, calitatea vieții scade semnificativ, fără doar și poate. Mulți pacienți ajung la un control oftalmologic prea târziu, când afecțiunile oculare sunt deja în stadiu avansat și necesită intervenții ample. De aceea, te sfătuim să nu amâni programarea la un control oftalmologic, dacă există semne ale unor potențiale probleme la ochi sau dacă au trecut mai mult de doi ani de la ultima consultație de specialitate. 

La Infosan ai parte de servicii medicale de cea mai bună calitate din partea medicilor experimentați și ești tratat cu seriozitate, conform tuturor standardelor de etică profesională. Dacă în prezent există numeroase entități care oferă consultații gratuite doar pentru a atrage pacienți și pentru a le vinde ochelari, la Infosan poți fi sigur că interesul tău primează. Medicii noștri îți stau la dispoziție pentru a-ți clarifica întrebările, pentru a-ți rezolva problemele și pentru a-ți oferi tratamentul potrivit. Sănătatea ta este prioritatea noastră.

👁
Consultatii copii
👁
Consultatii adulti
👁
Consultatii VIP

1.  Un rezultat complet într-o singură consultație

 

2. Echipă specializată în domeniul oftalmologiei

3.  Aparatură completa destinată oricărei afecțiuni oftalmologice

 

4. Nișare în oftlamologie pentru performanță ridicată

 
 

 

Consult oftalmologic – Care sunt beneficiile unui control la ochi?

Consultația oftalmologică nu este un capriciu, ci trebuie realizată periodic, pentru a te asigura că vederea ta este neafectată sau că vei avea parte de diagnostic și tratament corect, în cazul în care este depistată o afecțiune.

Consult Oftalmologic Copil Infosan

Printr-un control oftalmologic la Infosan, pacienții pot beneficia de numeroase avantaje. Iată o parte dintre acestea:

 • depistarea și tratarea afecțiunilor oculare la nou-născuți și sugari;
 • depistarea cataractei congenitale, intervenția în momentul optim, urmărirea postoperatorie pentru dezvoltarea cât mai normală a vederii:
 • depistarea și tratarea afecțiunilor oculare la copii mici, preșcolari și elevi;
 • tratarea optimă a cazurilor de strabism din punct de vedere funcțional și estetic, indiferent de vârstă;
 • depistarea și tratarea afecțiunilor oftalmologice la adulți și vârstnici;
 • depistarea și tratarea cataractei, glaucomului, afecțiunilor retinei;
 • prescrierea lentilelor de contact la adulți și copii;
 • corecție optică specială pentru persoanele care lucrează mult la calculator;
 • monitorizarea complicațiilor oculare ale bolilor cronice: HTA, diabet, boli autoimune, tratament cortizonic, etc.;
 • neurooftalmologie, vedere dublă și paralizii ale musculaturii extraoculare, nistagmus
 • depistarea și urmărirea orbitopatiei endocrine;
 • depistarea precoce a unor boli sistemice prin manifestările oculare incipiente;
 • identificarea și tratarea traumatismelor sau îndepărtarea corpilor străini;
 • identificarea și tratarea afecțiunilor pleoapei: ptoza, entropion, ectropion, xantelasme, salazion, chiste, eliminarea ridurilor;
 • depistarea și tratarea tumorilor oculare și perioculare.

Pe lângă acestea, mai există și beneficii la care poate nu te-ai gândit. Printr-o consultație, poți obține informații despre sănătatea ta generală. Ochii pot spune multe despre starea de sănătatea a unei persoane, însă nu multe persoane sunt conștiente de acest aspect. Ele reprezintă unele dintre primele organe care prezintă simptomele anumitor boli. Examinarea periodică a acestora te poate ajuta în diagnosticarea unor probleme care altfel ar ramane neidentificate.

consult oftalmologic infosan

Prin efectuarea unui examen oftalmologic complet, medicul mai poate determina dacă pacientul este expus unor boli precum diabetul. Alte afecțiuni identificate în urma consultației oftalmologice pot fi hipertensiunea, nivelul ridicat de colesterol, boala tiroidiană, boli autoimune sau cancer. De asemenea, poate afla dacă acesta are anumite afecțiuni precum tumori cerebrale sau dacă suferă efectele unui accident vascular cerebral.

Chiar dacă problemele precum cataracta sau glaucomul sunt probleme ce afectează cel mai frecvent persoanele peste 40 de ani, este totuși benefic ca ochii să fie verificați de timpuriu. Astfel, poate fi asigurat tratamentul imediat, pentru ca afecțiunile să nu devină o povară pentru pacient. 

Consult Oftlamologic Infosan

De asemenea, o parte importantă a examenului oftalmologic este testul de daltonism. Acesta poate apărea la orice vârstă, iar cel mai frecvent sunt întâlnite semne la copii, deoarece boala este predominant genetică. În plus, anumite boli sau leziuni ale ochilor pot modifica capacitatea de a vedea culoarea și pot apărea odată cu trecerea timpului. De aceea, este important să mergi la consultație în mod regulat.

În cazul în care te întrebi dacă este nevoie să mergi la consultație, chiar dacă vezi fără probleme, răspunsul este da. Prevenția este importantă pentru păstrarea ochilor tăi. Acuitatea ta vizuală se poate modifica în cele mai subtile moduri și este posibil ca tu să nu conștientizezi acest aspect. În plus, dacă te confrunți cu simptome precum dureri de cap, amețeală sau lăcrimat, este recomandat să te examinezi, deoarece acestea pot fi semne ale unor probleme precum miopia sau hipermetropia.

Examen oftalmologic InfosanExamenele oftalmologice efectuate la Infosan se adresează tuturor categoriilor de vârstă. Se recomandă ca cele preventive să fie efectuate la naștere, la vârsta de 6 luni, la 2 ani. În următorii ani de viață, pentru persoanele care nu necesită corecția vederii este recomandat un consult oftalmologic preventiv o dată la 2 ani. 

De asemenea, anumite persoane sunt predispuse la probleme oftalmologice. Prin urmare, dacă ai probleme evidente de vedere sau dacă ai parte de disconfort la nivel ocular, dacă porți lentile de corecție, dacă persoane din familia ta suferă de afecțiuni oculare sau dacă ai o boală cronică ce crește riscul bolilor la ochi, atunci este recomandat să mergi la control mai des.

Este important ca pacientul să nu confunde măsurarea acuității vizuale cu un control oftalmologic complet. Măsurarea acuității vizuale oferă informații despre capacitatea ochiului de a distinge corect obiectele din jur, dimensiunea, forma acestora, precum și cifre, litere sau alte simboluri. Un astfel de test te ajută să îți protejezi ochii, însă este nevoie de un control amănunțit pentru a identifica toate potențialele probleme la nivel ocular. De aceea, consultația la Infosan cuprinde:

 • măsurarea corecției proprii actuale;
 • acuitatea vizuală;
 • autorefractometrie;
 • tensiune intraoculară; 
 • testarea vederii binoculare și stereoscopice; 
 • examen biomicroscopic; 
 • examinarea fundului de ochi; 
 • cicloplegie; 
 • autorefractometrie cu picături; 
 • masurarea deviatiei oculare; 
 • prescriere ochelari; 
 • tratament.

Echipa Infosan oferă consultații oftalmologice pentru adulți, iar diagnosticul corect, precum și tratamentul adecvat pot fi comunicate în urma unui singur control profesional. 

Dat fiind că cei mici au nevoie de atenție specială, oferim consultații oftalmologice pentru copii, pentru ca aceștia să aibă parte pe termen lung de o bună stare de sănătate. Prin prezentarea la timp pentru controlul oftalmologic, poți trata sau elimina riscul unor afecțiuni precum cataracta congenitală, glaucomul congenital ori strabismul, care apar des la cei mici.

Un control realizat la momentul potrivit poate preveni probleme care în timp devin ireversibil și pot scuti atât copilul, cât și familia, de suferințe îndelungate și de costuri semnificative.

Deoarece punem preț pe sănătate și prevenție, oferim consultații oftalmologice sugarilor, care pot salva vederea celui mic. Pentru copiii născuți prematur, o examinare oftalmologică este necesară încă din primele săptămâni de viață. Datorită bogatei experienței în lucrul cu copiii, medicii oftalmopediatri realizează investigațiile medicale cu blândețe și răbdare, pentru ca micuțul să aibă parte de o experiență lipsită de teamă.

Spitalul de Oftalmologie Infosan este receptiv la nevoile speciale ale unora dintre pacienii săi și le poate oferi consultații oftalmologice VIP, precum și programări prioritare. Pe lângă serviciile realizate la cel mai înalt grad de profesionalism, veți avea parte de confort sporit și de intimitate. Astfel, programările se fac în mod prioritar. De asemenea, beneficiați de parcare în garajul subteran al spitalului. O consultație VIP vă asigură un salon de așteptare elegant pentru dumneavoastră și familie. Dacă situația o impune, puteți apela și la serviciul de spitalizare de zi VIP, care include cazarea într-o rezervă elegantă cu toate dotările necesare. În plus, vă bucurați de timp suplimentar acordat de medicul dumneavoastră care vă va explica pe larg detalii legate de sănătatea dumneavoastră și vă va răspunde la întrebări.

Echipamente moderne și proceduri utilizate în consultațiile oftalmologice

Aparatura consultatii oftalmologice infosan

Angajamentul pe care echipa Infosan îl ia față de pacienții săi se reflectă și în calitatea echipamentelor medicale avansate. Experții spitalului utilizează o serie de microscoape, autorefractometre și alte ustensile de ultimă generație, care le permit să evalueze starea de sănătate a pacienților cu maximă precizie și să ofere diagnosticele corecte. Astfel, procedurile utilizate în consultațiile oftalmologice sunt complexe și vin în ajutorul depistării corecte a potențialelor probleme medicale. O parte dintre echipamentele folosite la Infosan se regăsesc în lista de mai jos. 

– Microscop Topcon DC-4;

– Autorefractometru Nidek Tonoref III; 

– OCT Topcon 3D 2000; 

– Ecograf Sonomed Escalon VuMAX

– Biometru Topcon Aladdin HW 3.0; 

– Ecograf Nidek US-4000;

– Microscop Specular Topcon SP-1P;

– Pluxoptix P12;

– Camp vizual Zeiss Germania;

– ERG/EOG/PEV Roland Consult Ganzfeld Q450 SC

– Lensmetru Topcon CL-200.

Prețuri consultații oftalmologice – Cât costă o consultație?

Prețurile examinărilor oftalmologice diferă în funcție de categoria de vârstă a pacientului și de tipul consultației (obișnuită sau VIP). Accesează mai jos pagina specifică consultației dorite pentru a consulta lista prețurilor.

Programează un Consult Oftalmologic la Spitalul Infosan

Medicii oftalmologi ai echipei Infosan oferă peste 25.000 de consultații oftalmologice pe an, prin urmare, fiecare medic are o experiență bogată în domeniu și poate oferi pacienților informații corecte, precum și recomandări de tratament în conformitate cu adevăratele nevoi ale pacientului. Rezultatele remarcabile obținute de către medicii noștri sunt dovada dedicării lor față de știință și față de interesele celor pe care îi consultă și îi tratează zilnic. 

Fiecare medic al spitalului Infosan tratează cu devotament și profesionalism fiecare pacient. Stagiile de specializare, lucrările de cercetare, experiența în diverse nișe ale domeniului oftalmologic, precum și calitatea înaltă a interacțiunii sunt avantaje de care se bucură fiecare persoană care ne trece pragul. Cele peste 200.000 de consultații oferite de medicii Infosan și 9.000 de intervenții chirurgicale realizate de aceștia au îmbogățit experiența acestora.

La spitalul Infosan există 12 cabinete complet echipate pentru oferirea consultațiilor oftalmologice exhaustive. Aparatura de înaltă calitate contribuie în mod decisiv la sprijinul pe care medicii îl acordă pacienților care vin pentru examinări sau pentru tratament.

Cu o simplă programare la consultatie, poți preveni sau trata în mod adecvat diverse probleme ale ochilor. Medicii noștri îți stau la dispoziție. Iar dacă ai întrebări sau nelămuriri privind controlul oftalmologic pentru adulți sau copii, ne poți contacta telefonic. Echipa noastră îți va oferi toate datele necesare.

 

ÎN CE CONSTĂ MAI EXACT O CONSULTAȚIE OFTALMOLOGICĂ?

Pasul 1

După o discuție cu medicul, măsurăm dioptriile pacientului, tensiunea intraoculară și ochelarii, după caz. Ulterior, medicul efectuează toate testele și examinările oculare specifice fiecărui pacient în parte.

Pasul 2

Dacă e cazul, medicul indică administrarea picăturilor pentru măsurarea exactă a dioptriilor și examinarea retinei. La nevoie, se vor face investigații adiționale. Pacientul va primi diagnosticul complet și soluția corectă pentru afecțiunea sa (ochelari, tratament, recomandări). .

Pasul 3

Dacă sunt necesari ochelari de vedere, pacientul este ajutat de echipa de optometriști în alegerea lentilelor și ramelor potrivite, din punct de vedere funcțional și estetic.

ULTIMELE ARTICOLE

Toxocaroza: ce este această afecțiune, cum se transmite și ce metode de prevenție putem adopta?

Indicele de refracție sau unul dintre cei mai folosiți parametri din oftalmologia din prezent

Amauroza, o afecțiune nedureroasă cu remisie spontană – există risc de orbire definitivă?

PROGRAMARI