fbpx
×

Spitalul de Oftalmologie Infosan realizează operații de cataractă pentru adulți, în regim CASMB. Pentru mai multe detalii, sunați-ne la 021.211.4067

A- A+

Cum îți dai seama dacă suferi de dezlipire de retină?

iulie 20, 2020 anca

Dezlipirea de retină este o afecțiunea oftalmologică gravă. Aceasta necesită de urgență un diganostic și un tratament. Diagnosticul se stabilește numai de medicul specialist oftalmolog în urma unei examinări amănunțite.

În primul rând trebuie să spunem că retina este componenta globului ocular responsabilă de receptarea luminii și transmiterea imaginii spre nervul optic.

Uneori, simptomele deși există, sunt dificil de sesizat de pacient, de aceea este important controlul oftalmologic periodic. Cu atât mai mult cu cât simptomele nu sunt dureroase, fiind practic insesizabil de pacient. 

Iată care sunt principalele simptome ale dezlipirii de retină:

De regulă, afecțiunea apare la persoanele cu vârsta cuprinsă între 50 și 60 de ani.

Afecțiunea are cauze multiple

De cele mai multe ori, dezlipirea de retină poate să apară după o traumă oculară. Însă cauzele afecțiunii sunt multe. De exemplu, această boală oftalmologică destul de gravă poate să apară și pe fondul unei miopii forte. Dar și din pricina unor tumori intraoculare, a retinopatiei diabetice, a retinopatiei de prematuritate (în cazul copiilor născuți înainte de termen) sau după operația de cataractă.

Este esențial ca pacientul care manifestă simptome ale dezlipirii de retină să ajungă cât mai repede la un medic specialist oftalmolog pentru stabilirea diagnosticului. Evident, ulterior urgența o constituie tratamentul acestei probleme medicale.

În ce constă tratamentul dezlipirii de retină?

Concret, specialiștii susțin că succesul tratamentului este direct proporțional cu timpul în care pacientul ajunge la medic.

Vestea bună este că dezlipirea de retină se poate trata cu ajutorul unei intervenții chirurgicale, dacă este depistată la timp.

Cu toate acestea, dacă ruptura a ajuns să afecteze partea centrală a retinei, vederea va fi compromisă.

Etichete:

Contacteaza clinica Infosan pentru detalii sau programeaza-te pentru o consultatie
Sună acum!